Aktuellt

Kom och fynda !
Djurskyddet Skygga Kattens loppis ! Alla tisdagar.
Kl 1200-16.00
Plats : Trönbyn 613 Trönödal .( En stor låg byggnad )
VÄLKOMNA !
alla Pengar går till dom hemlösa katterna !

Mjau too!

Det bedöms i dag att det finns drygt 100,000- tals hemlösa och förvildade katter där ute som lever i misär, som kämpar för att hitta mat, någonstans att krypa in. Honor som föder sina ungar i stenrösen och under buskar, på parkeringsplatser osv.
För huskatten finns ingen sympati, förståelse eller kunskap om att den ska respekteras, kastreras, vaccineras märkas och vårdas.
En huskatt kan idag ges bort eller säljas för 1 krona tassen, för att sedan lämnas ensam när det är dags att åka på semester. Man skaffar några söta kattungar till sitt semesterparadis, som sedan bara lämnas till att klara sig själva när det är dags att åka tillbaka till sin lägenhet i staden. Många tror en katt klarar sig själv i alla väder. Kunskapen borde ha blivit bredare i dag årtal 2019. Katter klarar sig inte själva, de svälter, blir skadade och sjuka men för dem finns ingen möjlighet till vård, istället lider de ensamma under ett hus eller i en buske tills dom somnar in ensamma där ute.
Det finns ideélla katthem och föreningar över hela Sverige, där det alltid är fullt med vad hemmen och föreningarna mäktar och klarar av, ändå är det mängder av katter som lever där ute som behöver få hjälp . En väldigt vanlig lösning på detta problem är att de blir respektlöst ”avskjutna” för att hålla beståndet nere.
Detta måste få ett slut och vi måste få ett stopp på djurplågeriet gällande våra huskatter!
Kommuner och våra ansvariga politiker samt allmänheten måste vakna upp! Vi måste få lagar och regler som säger:

-att alla kattägare är skyldiga att kastrera, märka och ta väl hand om sina katter. 

-att hyresvärdar ställer krav på att de boende inte släpper ut sin katt om den inte är kastrerad och märkt.

-att all media förbjuder annonsering om bortskänkning av katt.


-att alla bönder och lantbrukare även de ska registrera sina katter samt ha intyg på att deras katter är vaccinerade, kastrerade och märkta samt att de får tillsyn och mat minst två gånger dagligen.


-att alla katthem och föreningar ska få rätt till kommunala bidrag.
Katten är ingen slit och slängvara!

————————————————————————————–

2019-års kalender. Köp en kalender för hjälp till dom hemlösa katterna där ute som behöver hjälp komma in,få mat,värme och omvårdnad. Skicka ett meddelande med din adress och antal kalendrar !.

100 kr styck,exklusive porto 9 kr.  Bg: 0735-5035.Swish: 123 5708 052

———————————————————————-